Rödbetor med hallon, chévre och balsamico - nytt nummer av Isabellas med Husmorsrecept

Nu är senaste numret av Isabellas ute i handeln. Missa inte denna underbara tidning, i detta numret tema utekök genom att återanvända gamla möbler och prylar och inte minst ett perfekt reportage om snabba sommarrätter för att slippa stå i köket!

Husmor Lisas spalt är med under Smått & Gott som vanligt, denna gång handlar det om sommarens hallonskörd.

Hallon går fint att använda i mat. I kombination med rödbeta och en vällagrad balsamico di modena så blir denna sallad perfekt till en bit rött kött och ett gott rödvin. Jag har dekorerat med en av mina spännande perenna kryddörter från Norden, sötverbena - den användes förr som sötningsmedel och har toner av svarta vinbär.

Ingredienser 4 personer:
1 kg kokta, kalla rödbetor
200 gram chèvre (OBS rätta franska stavningen)
1/2 dl kallpressad olivolja
2 msk balsamico di modena
1 tsk örtsalt
svartpeppar från kvarnen

Någon örtkrydda från trädgården (eller ätbart ogräs)

Gör så här:
Koka rödbetorna och skär dem i lagom stora bitar, blanda med hallonen. Smula över osten. Gör en dressing på olja, vinäger, salt och skaka. Peppra och strö kryddört över. Låt stå en stund.


VINTIPS!
Missa inte sommarens bästa kombo, sträva rödvin, hallon och rödbetor.

Jag skulle prova det provençalska Bandol som finns i tillfälliga sortimentet: Domaine de Cagueloup (nr 95015) 175 kr eller ekologiska Château de la Jaubertie från sydväst (nr 99179) 90 kr.


Är de tillfälliga slut så kan du prova det här goda vinet till:


Lirac Les Chanaie - nummer 2214 för 99 kronor - en typisk sydfransk Côte du Rhône. I den finns smaker av mörka bär och örter som passar med den här rätten!


Kommentarer

The Baglady sa…
så gott det ser ut!! ja .. G+ direkt :)