Friterad squashblomma med körvelmajo
Jag friterar i stekpanna med olivolja helt enkelt och gör till detta en egen majo-sås. Den här gjorde jag med gräslök, vitlök och dansk körvel som gladeligen självsår sig överallt i mitt grönsaksland under hela säsongen. Inte mig emot!
Den enda drycken till detta är ett ljusrosa, äkta provencalskt rosé. En mycket bra just nu är Coteaux d´Aix en Provence Gassier (nr 91230) för 89 kr i Burberryflaskan.
Friterad Zucchiniblomma med körvel & gräslöksmajo
Ingredienser:
4 zucchiniblommor
3 msk dinkelmjöl
3 msk parmiggiano

Örtsalt, svartpeppar
1 dl fin olivolja (extra vergine)
1 äggula
1 msk dijon
1 msk äppelcidervinäger
Mild olja, ca 2-3 dl
Vitpeppar, örtsalt
Hackad dansk körvel, ca 1/2 dl
Hackad gräslök, ca 1/2 dl
1 vitlöksklyfta
Gör så här:
* Blanda mjölet med hackad basilika, riven parmiggiano och örtsalt
* Skölj blommorna och doppa dem i mjölblandningen
* Fritera på hög värme i olivolja väldigt snabbt och lägg på hushållspapper
Såsen:
* Se till att äggulan håller rumstemp
* Rör ned dijon, vinäger och salt/peppar
* Häll ned oljan i fin stråle tills du fått en såskonsistens (alla ingredienser ska hålla samma temp)
* Blanda ned örterna
MUMS!
Kommentarer