Voilà! Extra citrusdoftande briocher och fransk aprikosmarmelad, till Löfbergs Magnifika
.jpg)
Till briochen serveras min egen hemkokta franska
aprikosmarmelad. Den kan du beställa av mig på www.husmorlisa.se - eller köp en fransk
marmelad i din butik.
.jpg)
Ingredienser, 14 småbriocher
Du behöver: muffinsbricka, små metallformar eller pappersformar. Gärna för lite mindre storlek.
3 ägg
25 gram jäst
4 1/2 dl vetemjöl
1 tsk socker
1/2 tsk salt
1 citron, ev lite lime
150 gram smör
Ägg till pensling
Gör så här:
Gör så här:
· Ta fram ägg
och smör en halvtimme före tillagning
· Riv
citrusskal utan att få med det vita
· Rör ihop ägg
och jäst i en bunke
· I en annan
bunke (för matberedare ev), blanda mjöl, socker, salt och citronskal
· Hacka smöret
i mjölblandningen (görs med fördel i bakmaskin med kroken)
· Tillsätt
ägg- och jästblandningen och blanda snabbt till en deg
· Skrapa upp
degen på lätt mjölat bakbord
· Värm ugnen
till 225°
· Baka ut en
rulle, skär av 12 runda bollar. Lägg degbollarna i små portionsformar som du
smörjt med smör. Vill du ha en liten dekoration på toppen, avvara en bit för
att göra små knoppar eller gör en annan trevlig dekoration
· Jäs under
duk en dryg timme, gärna på ett varmt och dragigt ställe. Tips är att ställa i
väldigt svag ugnsvärme, gärna med ånga och blås
· Vispa upp
ett ägg med lite vatten. Pensla.
· Grädda längst
ned i ugnen 10-12 minuter i 225°
· Ätes samma
dag
Kommentarer