Plocka våra vilda bär! Nytt nummer av Isabellas
Vilda gubbar i min trädgård |
Ingredienser, marängbottnar:
8 äggvitor
8 dl socker
1/2 dl hallon eller jordgubbar
Gör så här:
* Det bästa är om äggvitorna får stå framme över natten
* Sätt ugnen på 150 grader
* Vispa äggvitorna, först långsamt
* Vispa ned lite av sockret i taget och vispa på medelfart hela tiden
* Höj farten och vispa tills det går att vända upp och ned på bunken och smeten stannar
* Rör med en sked snabbt ned 1/2 dl hallon
* Spritsa snabbt ut i ringar till två bottnar på ett bakplåtspapper på plåt (låt aldrig marängen vänta för länge)
* Grädda ca 50 minuter till en timme, sänk vären till 100 grader efter 15 minuter (alla ugnar är olika så det är bäst att hålla lite koll, marängen får inte bli brun)
* Känn då och då på marängen och kolla om den är färdig och lyfter från pappret
Ingredienser, hallongrädde:
6 dl vispgrädde (ekologisk)
3 dl färska hallon eller gubar
Smultron eller hallon att dekorera med
2 msk vaniljsocker (på riktig vanilj)
* Vispa grädden
* Rör ned hallonen samt vaniljsockret
Montera tårtan:
* Lossa bottnarna försiktigt från pappret
* Lägg den ena marängbotten på ett fint fat
* Bred ut hälften av hallongrädden på marängen
* Lägg på nästa botten
* Bred ut hallongrädden ovanpå.
* Dekorera med de färska hallonen
* Vispa grädden
* Rör ned hallonen samt vaniljsockret
Montera tårtan:
* Lossa bottnarna försiktigt från pappret
* Lägg den ena marängbotten på ett fint fat
* Bred ut hälften av hallongrädden på marängen
* Lägg på nästa botten
* Bred ut hallongrädden ovanpå.
* Dekorera med de färska hallonen
Kommentarer