måndag 19 augusti 2013

Lyxigt drinktilltugg med hjälp av Årets kock














Snittar på fryst gurka - Årets kocks Creme Fraiche med ingefära & chili - löjrom - piplök - harsyra

Nu i augusti är ett bra tillfälle att ses efter sommaren, det är många som ställer till fest - kanske en kräftskiva. Vi är dock fortfarande lite lätt sommarlata och min filosofi är att när det är fint väder ute bör man inte stå för länge i köket. Att använda grönsaker som drinksnittar är en av mina finesser och nu är Husmor Lisas gurkhus fullt av fina, ovanliga gurkor. De svenska du köper i affären är också extra fina. Jag frös på gurkan lite för att den ska vara extra läskande, och det passar bra med stinget i Årets kocks Creme Fraiche med chili och ingefära - skapat av extremtrevlige Årets kock 2011 Klas Lindberg. Klas reste till Japan på sin vinnarresa - och det inspirerade honom att skapa den här goda Creme Fraichen. Du finner den i din butik.

Jag dekorerade också med lite färsk harsyra från djupa skogen - den syrliga smaken passade perfekt! Till detta på bordet står Husmor Lisas Ört- & blomsalt i fin burk.

Ingredienser:
1/2 gurka
1 burk Årets kocks Creme Fraiche med Ingefära & Chili
Gräslök eller piplök
1/2 dl löjrom eller sikrom
Flingsalt, svartpeppar
Harsyra om du har

Gör så här:
* Lägg löjrom i sil på avrinning ca 1 timme i kyl (om du har fryst)
* Skär gurkan i skivor ca 1/3 cm tjock
* Frys gurkskivorna snabbt, cirka 20 minuter
* Lägg gurkorna på snyggt fat, skeda på Creme Fraiche och löjrom
* Dekorera med fint skivad gräslök eller piplök (du kan också skiva lökblasten om du köper färsk knipplök) samt harsyra
* Strö över flingsalt & dra ett varv med pepparkvarnen

Trevligt kalas!

3 kommentarer:

Wiktor Ramsin sa...

Mums!
Något att impa för frun med ;)

Hildegard sa...

This is fantastic!

Den Rockande Kocken sa...

Ny tävling hos Den Rockande Kocken - Vinn choklad för 3500:- till Halloween-festen

http://blog.godaremat.se/template_permalink.asp?id=2067

Have a rocking great day...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Leta i den här bloggen