Videoblogg: Husmor Lisas köttbullar och livsmedelshygien

Efter att mina kära väninnor frågat om jag kunde ge lite middagstips på film i dessa tider när de flesta av oss sitter hemma bestämde jag mig för att spela in några film-recept på prov. Med mina filmer vill jag visa recept, smaker, tips och tricks direkt från mitt restaurangkök här på Resarö. 


Jag vill också visa på hur vi lagar mat i restaurangkök, både för att ni ska kunna lära er av de knep vi använder för att alltid kunna servera helt ren, hållbar och frisk mat. Många är oroliga i dessa virustider och när jag bestämde mig för att sadla om från Husmor till kock så gick jag flera utbildningar i både livsmedelshygien och matkemi. Det känns som att det är angeläget att fler får ta del av dessa tips. 

Om du är orolig så lär du dig här hur man lagar säker och bra mat. Och kanske att du känner dig mer säker när du går ut och äter...

Idag lagar jag Husmors köttbullar, en klassiker!

Varning - jag talar ganska länge om varje detalj...

OM du inte orkar laga själv kan du köpa mina goda köttbullar i min webbshop Finaste Lisa.


1. Inledning - städa bänken som i en restaurang

2. Är handskar hygieniskt och vilken skärbräda ska jag välja?

3. Hacka lök och om jordiga grönsaker
https://youtu.be/Uu5ixqPmIJA

4. Struktur och smak i bullarna - koka potatis och fräsa lök
https://youtu.be/xnf13QASSSg

5. Använda vinslattar
6. Mosad potatis som struktur och kylans betydelse för hållbarheten
https://youtu.be/Uu5ixqPmIJA

7. Blanda färsen och krydda
https://youtu.be/xnf13QASSSg

8. Rulla små fina köttbullar och göra stora mängder
https://youtu.be/xnf13QASSSg

9. Steka och mormors järnpanna...



Kommentarer