Dagens lunch på en kvart - krämig råstekt broccoli med sesam och koriander


Det var många av er som uppskattade mina dagens snabba och nyttiga luncher vid hemmajobb. Lunchen är ett utmärkt tillfälle att spara på kolhydrater, få i sig många gröna och röda nyttigheter och dessutom spara tid. Till lunchen dricker jag gärna något c-vitaminrikt och tar aldrig en kopp kaffe efteråt för att verkligen tillgodogöra mig alla nyttigheter. Kaffet får vänta till 14-tiden. Långt gone är den där feta, kolhydratstinna dagens lunch. 

I den här rätten får du i dig protein och massor av mineraler från både broccoli, crème fraîche och sesamfrön. Du står dig länge och det är väldigt gott. Just magnesium förloras vid stress så just den här äter jag när jag har mycket att göra. Förutom broccoli så ger sesamfröna ger bra påfyllda av magnesium, zink, fosfor och kalcium. Spara aldrig på sesamfrön!

Recept på krämig råstekt broccoli med sesam och koriander

Ingredienser, per person:

1/2 broccoli

1/2 röd paprika

1 msk olivolja

3 msk sesamfrön

1/2 dl Créme Fraiche

Chili efter smak

Soya

färsk koriander efter smak

Gör så här:

* Skär paprika i ringar och skala stammen på broccolin. Skär avlånga strimlor som smalnar av längst ned så hela stammen är med. Alternativt köp sparrisbroccoli.

* Värm upp en järnpanna på spisen långsamt tills den är superhet. Lägg i broccoli, chili och paprika. Ringla olivolja över. Låt stå tills de är brända på ena sidan, rör sedan om snabbt. Avsluta med att röra ned sesamfröna så de får en liten rostning. Ta av pannan från värmen och rör ned Creme Fraiche och salta med soya efter smak. Häll upp och toppa med Färsk koriander i massor.

GOD SPIS och bra jobbat!


 

Kommentarer