torsdag 23 juni 2011

Vin till sill?


Några dagar för sent men det är ju användbart vid de flesta högtider då det ska serveras sill! Jag har några gäster inklusive mig själv som inte gillar öl. Vad serverar ni då för vin? Här hjälpte Systembolaget mig fint.

Ett ypperligt tips, provat och godkänt. Ett tyskt aromatiskt halvsött vin. Inte ofta man dricker sådant men prova! Just detta har en mycket hög syra och en svag sötma. Såserna till sillen innehåller ju mycket socker och då är det inte toppen med ett torrt vin. Dessutom använder man mycket kryddor och starka smaker.

50 grader Riesling Trocken 09
No 5824-01 kostar 89 kronor

2 kommentarer:

Ann-Louise sa...

Tack för tipset! Vilka sillsorter skulle du rekommendera vinet till?

Husmor Lisa sa...

Hej! Jag tycker det gick fint till både klara sillar som svartvinbässill som vi hade, eller creme fraichebaserad senapssill... jag gör alla sillarna själv och har ganska mycket socker. Tror kanske inte det är så bra till matjes dock !!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Leta i den här bloggen